08-03-2014 – Wim Bakker Toernooi (Zeewolde)

Op 8 maart 2014 hebben 21 leden van Taekwon-Do School Martowirono in Zeewolde deelgenomen aan het 12de Wim Bakker Toernooi. In totaal hebben zij op de wedstrijd onderdelen Tuls, Breektechnieken en Sparring 25 ereplaatsen behaald, waaronder 13 eerste plaatsen.

Wim Bakker is, na jarenlang Taekwon-Do training gevolgd te hebben bij Waldie Martowirono (oprichter van de gelijknamige Taekwon-Do School), eind jaren ’90 gestart met het lesgeven in Zeewolde. In 2001 is deze in hart en nieren zijnde taekwon-Doïn om het leven gekomen. Sportvereniging Hwa Rangdo heeft ter nagedachtenis aan Wim Bakker het jaarlijks terugkerende toernooi naar hem vernoemd. Het Wim Bakker Toernooi is een goede opstap voor beginnende leerlingen, maar is ook een goede wedstrijd ten behoeve van het vormbehoud, ter voorbereiding op de grotere toernooien die op het programma staan.

Tuls zijn stijlfiguren, waarbij verschillende hand- en voettechnieken (verdedigend en aanvallend) aaneengeschakeld zijn, die op een zo technisch mogelijke wijze uitgevoerd dienen te worden. Aan het onderdeel Tuls hebben 17 leden van T.S. Martowirono deelgenomen, waarvan een 6-tal leden de eerste plaats hebben behaald en 2 leden een tweede plaats.

Bij het onderdeel Breektechnieken was het de bedoeling om met twee vooraf bepaalde voettechnieken het materiaal te breken. Dit klinkt simpel, maar zonder gebruik van de juiste techniek en concentratie wordt het gewenste resultaat niet behaald. Alle 5 de leden van T.S. Martowirono hebben ondanks de wedstrijdspanning een prijs behaald: 2 eerste plaatsen en 3 derde plaatsen.

Bij het Sparren, volgens het semi-contact-systeem, is het de bedoeling om binnen de gestelde tijd meer punten te behalen dan de tegenstander. Voor correct uitgevoerde aanvallen met de hand en met de voet zijn punten te verdienen. Maar, er zijn veel regels. Je mag meer niet, dan wel. Van de 16 deelnemers aan dit onderdeel, hebben er 12 een ereplaats behaald: 5 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen.

De prijswinnaars van Taekwon-Do School Martowirono:

Tuls. Eerste plaats: Yestin Bijsterbosch, Cherrina de Wilde, Arjan Schop, Raúl Martowirono, Dani Westerink en Jesse Waterweg. Tweede plaats: Ramon Kroes en Jort ten Have.

Breektechnieken. Eerste plaats: Ramon Kroes en Diederik de Boer. Derde plaats: Arjan Schop, Twan Eghuizen en Rein Schop.

Sparren. Eerste plaats: Vera Kroes, Dani Westerink, Twan Eghuizen, Freek Sollie en Jort ten have. Tweede plaats: Indy Westerink, Arjan Schop, Sanne Haze, Jesse Waterweg en Diederik de Boer. Derde plaats: Mick Veldman en Ramon Kroes.