13-06-2015 – T.I.N. Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 13 juni 2015 hebben 14 leden van Taekwon-Do School Martowirono deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do, die plaatsvonden in sportcomplex Merwestein te Nieuwegein.

Voorafgaand aan dit laatste kampioenschap van het sportseizoen, hebben de deelnemers van T.S. Martowirono zichzelf de afgelopen maanden tijdens diverse landelijke wedstrijden voorbereid en hebben zij de nodige ervaring opgedaan. Naast het trainen voor de individuele onderdelen (Tuls en Sparring) is de laatste weken ook nog extra aandacht besteed aan het onderdeel Team Tuls … Met name omdat het jeugd team de titel van 2014 wilde prolongeren.

Na een spannende en enerverende dag heeft T.S. Martowirono in totaal 6 eerste plaatsen behaald, 5 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen. Hiernaast is het jeugd team (bestaande uit Vera Kroes, Dani Westerink, Ramon Kroes, Twan Eghuizen en Raúl Martowirono) opnieuw Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel Team Tuls.

Voor het eerst sinds T.S. Martowirono ook lessen verzorgt in Epe, is een jeugdlid van hen uit Epe (Yestin Bijsterbosch) Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel Sparring. Yestin is ook nog eens tweede geworden op het onderdeel Tuls. Ruud Overes (woonachtig in Epe, maar trainend in Elburg en Nunspeet) heeft ook het goud behaald op het onderdeel Sparring en het zilver op het onderdeel Tuls, maar dan in zijn klasse bij de Senioren.

Op het onderdeel Tuls zijn Jesse Waterweg, Dani Westerink en Twan Eghuizen Nederlands Kampioen geworden. Een tweede plaats is behaald door Yestin Bijsterbosch en Ruud Overes. De derde plaats is behaald door Jort ten Have en Raúl Martowirono.

Naast Yestin Bijsterbosch en Ruud Overes is Vera Kroes Nederlands Kampioen geworden bij het sparren. Een tweede plaats was weggelegd voor Jort ten Have, Jesse Waterweg en Raúl Martowirono. De derde plaats is behaald door Twan Eghuizen.

Al met al een zeer mooie afsluiting van het sportseizoen 2014-2015. Claudia Martowirono en Raymond Eikema, de instructeurs van Taekwon-Do School Martowirono, kijken terug op een geslaagd jaar, waarbij het deelnemen aan wedstrijden een steeds belangrijkere rol krijgt en het harde trainen steeds meer wordt beloond.