14-06-2014 – T.I.N. Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 14 juni 2014 vond in sportcomplex Merwestein te Nieuwegein de Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do plaats. Selecties uit het hele land namen deel aan de belangrijkste nationale wedstrijd van het seizoen. Taekwon-Do School Martowirono werd vertegenwoordigd door 18 deelnemers.

Gedurende de afgelopen maanden heeft de selectie van T.S. Martowirono ter voorbereiding op de N.K. deelgenomen aan diverse wedstrijden, waaronder het door de school zelf georganiseerde Open Noord West Veluwe Taekwon-Do Toernooi dat op 17 mei in Elburg plaatsvond. Verder heeft de selectie diverse wedstrijdtrainingen gevolgd, gericht op de onderdelen Tuls (stijlfiguren), Team Tuls (een stijlfiguur, gelopen door 5 personen, waarbij door de jury wordt gelet op synchroniteit, choreografie, ritme, kracht en techniek) en Sparren (half vrij gevecht).

20 prijzen op Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do

T.S. Martowirono heeft met 3 teams deelgenomen aan het onderdeel Team Tuls. Een van de jeugd teams behaa;d de derde plaats en het andere jeugd team is Nederlands Kampioen geworden. Het junioren / senioren team (A-klasse) is tweede geworden in haar klasse. Een bijzondere prestatie!

Het verdere resultaat mag er ook zijn. T.S. Martowirono heeft er 6 Nederlandse kampioenen bij. Op het onderdeel Tuls hebben Dani Westerink en Freek Sollie het goud behaald. Bij het sparren hebben Ramon Kroes, Vera Kroes, Freek Sollie en Jesse Waterweg de eerste plaats behaald.

De overige prijswinnaars: Jort ten Have, Jesse Waterweg en Eelco Visser hebben een tweede plaats behaald op het onderdeel Tuls. Een derde plaats op dit onderdeel is behaald door Twan Eghuizen, Marijke Hulleman en Ricky Weber. Bij het sparren is een tweede plaats behaald door Dani Westerink, Twan Eghuizen, Jort ten Have en David van den Pol. Raúl Martowirono was derde in zijn poule.