15-12-2013 – Zoetermeer – Eindejaarstoernooi

Op zondag 15 december 2013 heeft Taekwon-Do Vereniging Baukdu het Eindejaarstoernooi georganiseerd. Het evenement waar ongeveer 200 Taekwon-Doïn vanaf 10de Gup hun kunnen hebben gedemonstreerd op de onderdelen Tuls en Sparring, vond plaats in Sporthal Oosterpoort te Zoetermeer.

Voor de 14 deelnemers, de scheidsrechters, de coaches en de toeschouwers van Taekwon-Do School Martowirono begon de dag al vroeg. Omdat er langs de oppas in Den Haag moest worden gereden, omdat de reis ondanks de TomTom toch vaak anders wordt afgelegd, omdat de weging om 09:00 uur van start zou gaan en omdat de briefing voor de scheidsrechters om 09:15 uur op de agenda stond.

Na de spieren te hebben opgewarmd en wat gewend te zijn geraakt aan de matten werd het toernooi rond 10:00 uur geopend en even later werd op vier velden gestart met het onderdeel Tuls. Op veld 4 startte Raúl met de verplichte Tuls en na drie rondes was het tijd voor de finale. Een strakke Chon-Ji (vrije Tul) en een krachtige Saju-Makgi (verplicht) leverde vijf keer rood op. De eerste plaats, en daarmee de eerste beker van het toernooi, was een feit. Ondanks onze 13 deelnemers op dit onderdeel bleef het hier helaas bij. Een aantal is gestrand in de halve finale, een aantal heeft verloren door incorrecte standen (zie de foto’s), te weinig kracht, of te weinig sine-wave.

Elf van onze mensen hadden zich ingeschreven voor het sparren. Voor een aantal was het hun eerste wedstrijd. Best spannend, maar wat hebben ze het goed gedaan. Ook diegenen die al enige wedstrijdervaring hebben. We hebben veel mooie partijen gezien, maar zeker ook een aantal aandachtspunten. Ondanks het trainen op het gebruik maken van de aanval van de tegenstander, werd er nog veelvuldig te gretig gestart. Ook het gebruik van het achterste been en het afweren met twee handen leverde de (on)nodige punten op voor de tegenstander. En zo ook het niet luisteren naar de coach, waardoor een voorsprong (van soms 2 punten) in de laatste 5 seconden alsnog enkele keren weg is gegeven. Maar, door de wil om te winnen en het getoonde doorzettingsvermogen leverde dit onderdeel maar liefst 10 bekers op! Een fantastisch resultaat.

Prijswinnaars van Taekwon-Do School Martowirono:

Tuls
Raúl Martowirono 1ste plaats
Sparring
Dani Westerink 1ste plaats
Twan Eghuizen 1ste plaats
Indy Westerink 1ste plaats
Vera Kroes 2de plaats
Ramon Kroes 2de plaats
Matthijs Zoet 2de plaats
Roy Westerink 3de plaats
Diederik de Boer 3de plaats
Jort ten have 3de plaats
Ruben Zoet 3de plaats

 

Wij bedanken Taekwon-Do Vereniging Baukdu voor de organisatie van het Eindejaarstoernooi. Wat ons betreft reizen we volgend jaar weer af richting Zoetermeer … voor de een wat vroeger dan voor de ander.

Sabum Claudia & Sabum Raymond.