29-03-2014 – T.I.N. Jeugd en Junioren Cup

Op zaterdag 29 maart 2014 hebben 15 leerlingen van Taekwon-Do School Martowirono deelgenomen aan de eerste T.I.N. Jeugd en Junioren Cup in Nieuwegein. Een landelijk evenement, waar ruim 100 deelnemers hun kunnen hebben gedemonstreerd op de onderdelen Tuls en Sparring.

De landelijk overkoepelende organisatie Taekwon-Do International Nederland heeft dit toernooi georganiseerd voor Taekwon-Do beoefenaars tot en met 17 jaar. Diverse scholen uit het hele land hebben zich voor dit evenement ingeschreven, waaronder 15 leerlingen van T.S. Martowirono die in Elburg, Epe en/of in Nunspeet trainen.

“Het is fijn om onze jeugdleden te trainen”, zo zeggen de instructeurs Claudia Martowirono en Raymond Eikema. “Ze hebben plezier, ze willen leren, beter worden en (over)winnen! Het besluit mee te doen aan een wedstrijd is voor sommigen al een overwinning op zich. Met de mentaliteit te willen winnen geven zij het uiterste van zichzelf, waardoor, ook al wordt er geen ereplaats behaald, zij terug kunnen kijken op een voor hen goede prestatie. Het meedoen blijft belangrijker dan winnen … maar, als iedere deelnemer van onze sportschool een of meerdere prijzen heeft behaald, dan geeft dat toch wel een heel goed gevoel!”.

Prijswinnaars

Op het onderdeel Tuls hebben Indy Westerink en Dani Westerink een eerste plaats behaald. Een tweede plaats is behaald door Cherrina de Wilde, Raúl Martowirono, Vera Kroes, Freek Sollie en Gerben van den Brink. Jort ten Have en Ricky Weber hebben de derde plaats behaald.

Bij het sparren is een eerste plaats behaald door Yestin Bijsterbosch, Freek Sollie, Gerben van den Brink en Roy Westerink. Een tweede plaats was weggelegd voor Indy Westerink en Twan Eghuizen. Dani Westerink, Ramon Kroes, Vera Kroes en Jeroen Pap hebben een derde plaats behaald.

Met nog een eerste plaats op het onderdeel Team Tuls (Vera Kroes, Sanne Haze en Dani Westerink) komt het totaal ereplaatsen van deze wedstrijddag op 21.