FitMix! trainingen

De meesten van jullie zijn bekend met Taekwon-Do. Dat Taekwon-Do School Martowirono naast deze zelfverdedigingskunst ook FitMix! lessen verzorgt is nog niet bij iedereen bekend. Voor hen en voor degenen die wel van het bestaan van de lessen afweten, maar wat meer over de inhoud willen weten, verstrekken wij onderstaande informatie.

Op verzoek van enkele ouders van Taekwon-Do leerlingen zijn wij in 2016 gestart met het geven van een training waarbij middels circuittraining gewerkt wordt aan de algehele conditie, in combinatie met Taekwon-Do oefeningen, zonder dat er sprake is van fysiek (hard) contact.

Circuittraining wordt vaak bootcamp genoemd, maar dat is niet de juiste benaming. In tegenstelling tot bootcamp trainen wij niet alleen met natuurlijke obstakels, maar maken wij ook gebruik van diverse trainingsmaterialen (zoals de battle rope, kettle bells en slam balls). Hiernaast trainen wij, afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep, in- en outdoor

Circuittraining is geschikt voor iedereen, ongeacht niveau of fitheid. Je bepaalt zelf, of in overleg met de instructeur, de intensiteit van de training door te kiezen voor een lichte of zware variant van de oefeningen. Zo kunnen sporters met verschillende niveaus op hun eigen tempo, met gepaste weerstand en (eventueel) een eigen werk-rusttijd-verhouding, bepalen hoe zwaar de training wordt.

Inhoud FitMix!

Na een korte, gerichte warming up vindt de circuittraining plaats. Circuittraining is een full body workout. Alle spiergroepen worden getraind en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie, mobiliteit en coördinatie. De oefeningen worden uitgevoerd in circuitvorm welke in totaal ongeveer 30 minuten duurt.

Het doel van circuittraining is om je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Perfect voor iedereen die wil afvallen, in spiermassa wil aankomen, of zich fitter wil voelen.

Hierna volgt de bokszaktraining. Middels Taekwon-Do gerelateerde oefeningen leert men het lichaam zo effectief mogelijk in te zetten.

Tijdens deze Taekwon-Do gerelateerde oefeningen leert men het lichaam zo effectief mogelijk in te zetten. Het gericht stoten en trappen en het met kracht en snelheid uitvoeren van de oefeningen, dragen bij aan het ontwikkelen van de zelfverdedigingscapaciteiten en daarmee ook aan het zelfvertrouwen.

FitMix! groepen

Inmiddels traint een fanatieke groep dames en enkele heren in Elburg, Epe en/of Nunspeet. De leeftijd varieert van 20 jaar tot 65+. Het voordeel van het trainen in groepsverband is dat men elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven en natuurlijk is het ook gewoon gezellig!

Instructeurs

De trainingen worden, afhankelijk van de groepsgrootte, door 1 of 2 instructeurs verzorgd die in het bezit zijn van gepaste en erkende diploma’s op het gebied van circuittraining en Taekwon-Do. Deze instructeurs hebben jarenlange ervaring in het lesgeven aan verschillende sportgroepen.

Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheden om samen te werken met een fysiotherapeut en diëtiste om, indien men dat wenst, het trainingsprogramma nog meer op maat aan te kunnen bieden.

Starten met FitMix!

Gedurende het hele jaar kan worden gestart met FitMix! Om goed te bepalen of u onze FitMix! lessen wilt volgen, bieden wij geïnteresseerden 2 gratis proeflessen aan. Mocht je besluiten lid te worden, dan ontvang je een setje handbeschermers (te gebruiken tijdens de bokszaktraining) t.w.v. € 10,00!

De kosten voor FitMix! bedragen € 22,50 per maand. Voor 65+ geldt een gereduceerd tarief. Voor dit bedrag mag u gebruik maken van de trainingsmogelijkheden in Elburg én Epe én Nunspeet.

Trainingslokaties

De FIT MIX! trainingen worden drie keer per week verzorgd, op drie verschillende locaties:

Normaal gesproken wordt er op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur in Elburg getraind in een gymzaal van Nuborgh College Lambert Franckens (Lange Wijden 50). Ten tijde van de coronacrisis trainen wij van 19:00 tot 20:00 uur op het sportveld achter het NC Lambert Franckens.

Op woensdagochtend wordt er van 09:00 tot 10:00 uur in Epe getraind in gymzaal De Klimtuin (Klimtuin 48). Zolang wij buiten moeten trainen, doen wij dat van 09:00 tot 10:00 uur op het speelveld achter gymzaal De Haverkamp (Haverkampsweg 49).

Op vrijdagochtend wordt er van 09:00 tot 10:00 uur in Nunspeet getraind in gymlokaal Piersonstraat (Piersonstraat 48). Momenteel trainen wij in het Zandenbos. Voor meer informatie over de exacte locatie kunt u contact met ons opnemen.

Tijdens de training kun je gemakkelijk zittende sportkleding en -schoenen aantrekken die voor voldoende ondersteuning, ventilatie en bewegingsvrijheid zorgen.

Wij hopen je te mogen begroeten tijdens een van onze trainingen!

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op per mail (info@tkdweb.nl) of telefonisch (06-55834281).