Kick & Boksen

Vanaf september 2020 zijn er kickbokslessen te volgen op onze locatie in Elburg. Kickboksen haalt de traptechnieken uit sporten zoals Taekwon-Do en Karate. Aangezien wij specialist zijn in beentechnieken is het tijd om te laten ervaren wat wij in huis hebben! De meest effectieve Taekwon-Do kick zullen worden gecombineerd met technieken uit het boksen. Deze zullen voor een groot deel op bokszakken worden uitgevoerd.

Wat is Kickboksen? Kickboksen is een vechtsport, waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals Karate en Taekwon-Do.

Kickboksen kan op verschillende manieren worden getraind: zonder fysiek contact, met semi-contact en met full-contact.

Train je het kickboksen zonder fysiek contact, dan train je de technieken vooral op stootzakken / stootpalen en maak je veel gebruik van (andere) targets. Bij het semi- en full-contact kickboksen train je ook met een directe tegenstander (het sparren). De vorm van het sparren is onder te verdelen in verschillende disciplines.

Bron: Wikipedia – Kickboksen.

Bokszaktraining en HIIT vanaf 15 jaar. Kick & Boks betreft een groepsles waarbij op een uitdagende manier aan een ijzersterke conditie wordt gewerkt. Tijdens Kick & Boks wordt bokszaktraining gecombineerd met high intensity interval training (HIIT). Intensieve oefeningen, die je hartslag zullen doen toenemen, worden afgewisseld met minder intensieve oefeningen of rust. Met een goede HIIT train je zowel je uithoudingsvermogen als je kracht. Daarnaast is het een uitstekende manier om gewicht te verliezen.

‘KICK OFF YOUR WEEKEND WITH KICK & BOKS!’

Door de hoge intensiteit is het zaak om goed op de techniek te blijven letten. Een gediplomeerde instructeur zorgt ervoor dat er altijd op een veilige en verantwoorde manier wordt getraind. Verder is er geen fysiek contact en wordt er dus niet gespard. Wel wordt er keihard getraind en tot het uiterste gegaan!

Geïnspireerd door een groep Taekwon-Do instructeurs die al jaren samen op zaterdag traint, hard werkt en na afloop van de training zichzelf beloont met een moment van socializen onder het genot van een kopje koffie (en wat lekkers)!

Bokszaktraining vanaf 40 jaar. Voor de 40 plusser is er op zaterdagochtend de mogelijkheid om te werken aan de conditie in een fanatieke, sportieve sfeer waarbij er flink wordt gezweet, maar waarbij er ook ruimte is voor een gezellig bakkie koffie na afloop van de training! Een mooi begin van het weekend!

‘FIT HET WEEKEND IN MET KICK & KOFFIE!’

Leef je uit met Taekwon-Do kicks en bokstechnieken op bokszakken en stootpalen. De bokszakoefeningen worden afgewisseld met oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. De training kan worden afgestemd op elk niveau. Er vindt geen fysiek contact plaats. De training wordt gegeven door één van onze ervaren, gediplomeerde instructeurs die zorg draagt voor een veilige en verantwoorde training. Werken aan kracht en conditie, ontspanning door inspanning, met als resultaat een goede fysieke en mentale gesteldheid.

Voor kinderen vanaf 8 jaar die veel energie hebben en stoere trap- en stoottechnieken willen aanleren hebben wij Kick & Fun lessen. De kinderen leren op een veilige manier te stoten en te trappen tegen o.a. pads, bokszakken en stootkussens.

‘KICK AND HAVE FUN!’

Verder werken de kinderen spelenderwijs aan hun snelheid, wendbaarheid, coördinatie en reactievermogen, waardoor de Kick & Fun training ook een goede aanvulling is op andere sporten. Even lekker en verantwoord ‘los’ onder deskundige begeleiding om vervolgens rustig te genieten van het weekend!

De lessen vinden plaats in Sportzaal De Wimpel (De Wimpel 4, Elburg)

Kick & Boks • vrijdag • 19:45 – 20:45

Kick & Koffie • zaterdag • 09:00 – 10:00

Kick & Fun • zaterdag • 11:00 – 12:00