Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Voor wat betreft de maatregelen die wij hebben genomen omtrent het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, verwijzen wij naar de e-mail berichten die wij hebben gestuurd naar alle (ouders van onze) leden.

Na de jeugd tot en met 18 jaar mogen vanaf 29 april ook de volwassenen vanaf 19 jaar in groepsverband (buiten) trainen. Dit, met in acht neming van dezelfde regels die gelden voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Hieronder volgt een opsomming van het na te leven protocol en een uiteenzetting van de trainingen die wij wekelijks verzorgen.

Jeugd tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding samen buiten sporten. De kinderen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Tussen de instructeur en de kinderen dient dit wel zo te zijn. Hoewel er door de kinderen ‘samen’ gesport mag worden, hebben wij ons trainings-programma zo opgesteld, dat er zo min mogelijk fysiek contact plaatsvindt tussen de kinderen. Wij hebben een scala aan Taekwon-Do oefeningen en Taekwon-Do gerelateerde oefeningen waardoor wij met plezier kunnen sporten en vorderingen kunnen maken binnen de Taekwon-Do-beoefening.

Vanaf 1 juni mogen ook de jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar zonder onderlinge afstand van 1,5 meter sporten.

Volwassenen (vanaf 19 jaar)

Volwassenen mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. De lessen voor deze leeftijdscategorie zullen zo worden gegeven dat wij de afstand van 1,5 meter tussen de aanwezigen te allen tijde kunnen garanderen. Er zal zowel technisch, als conditioneel worden getraind, waardoor er zowel aan de stijlfiguren als aan de sparringsvaardigheden kan worden gewerkt. Ondanks het feit dat je niet met een trainingsmaatje kunt trainen, kan er wel worden getraind op snelheid (ook reactiesnelheid), uithoudingsvermogen, kracht, wendbaarheid en lenigheid. Wat ons betreft een complete training!

Aandachtspunten

Hoewel er voorzichtig aan meer bewegingsruimte komt, heeft het kabinet besloten een aantal maatregelen tot nader bericht te verlengen. Uiteraard blijven wij deze maatregelen dan ook serieus nemen.

1) Bij ziekte of verkoudheid vragen wij jullie om niet te komen trainen.

2) Houd de regels met betrekking tot algemene hygiëne in de gaten.

3) Hoest of nies in je elleboog.

4) Hoewel wij in de openbare ruimte trainen, vragen wij ouders om niet bij de training aanwezig te zijn, om zo het aantal volwassenen te beperken. In veel gevallen zullen wij voor de sportzaal of op een nabij gelegen veld of parkeerplaats trainen, waardoor de ouder(s) wellicht vanuit de auto de training kunnen aanschouwen.

Overig

1) Ga voor de training thuis naar het toilet!

2) Trek (thuis) je dobok aan (er mag een jas/trainingsvest overheen gedragen worden).

3) Draag sportschoenen, want wij trainen met schoenen aan.

4) Neem een bidon of flesje water mee.

5) Neem papieren zakdoeken mee voor het eventuele snuiten.

Als Taekwon-Do school zullen wij een aantal voorzieningen treffen waardoor veiligheid en hygiëne kunnen worden gewaarborgd.

Mocht een buitentraining door slechte weersomstandigheden niet plaats kunnen vinden, dan laten wij dat tijdig aan de betreffende groep weten.

Voor het volledige protocol verwijzen wij naar de link op de website van het NOC*NSF (https://nocnsf.nl/sportprotocol).

Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in dit document. Via de link op de website van het NOC*NSF vind je altijd de meest actuele versie.

Lesrooster buitentrainingen (locaties en lestijden)

Maandag – Harderwijk (Taekwon-Do)
Van 16:00 uur tot 17:00 uur wordt op het speelplein voor de K.B.S. Wolderweide / de sportzaal Biezenplein een training verzorgd voor de jeugd tot en met 12 jaar (net zoals deze week). Voorlopig vervalt de tweede les, aangezien de junioren van die groep tijdelijk in Nunspeet trainen.

Maandag – Nunspeet (Taekwon-Do)
Van 18:30 uur tot 19:25 uur traint de jeugd tot en met 12 jaar op het speelveld achter gymzaal Piersonstraat.

De junioren / senioren groep traint van 19:35 uur tot 21:00 uur op de parkeerplaats aan de Elburgerweg (tegenover Nestlé). Voor de training gebruiken wij het achterste gedeelte van het terrein. De exacte plaats is afhankelijk van hoe druk het is qua geparkeerde (vracht)auto’s. Kom je met de auto, parkeer deze dan (redelijk) aan de voorkant van het terrein. Kom je met de fiets, dan kun je deze wat verder naar achteren plaatsen. Wordt je gebracht, dan is het de bedoeling dat je aan de voorkant van de parkeerplaats wordt afgezet.

Dinsdag – Doornspijk (Taekwon-Do)
Van 16:00 uur tot 17:00 uur wordt voor de ingang van De Deel een training verzorgd voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Dinsdag – Elburg (FitMix! – Circuittraining)
Van 19:00 uur tot 20:00 uur wordt een training verzorgd voor iedereen vanaf 19 jaar. Let op, dit is een uur eerder dan normaal, op het moment dat wij in de zaal trainen. In Elburg trainen wij op het sportveld achter het NC Lambert Franckens. Naast de volleybal vereniging EVV en de gymnastiekvereniging SSS mogen wij gebruik maken van een groot stuk van het veld, waardoor wij met gepaste afstand van elkaar aan de slag kunnen. Het veld is te betreden middels het grote hek. Wij vragen jullie om langs de school, via de fietsenstalling, het veld te betreden. Let op: Niet langs de achterkant van het gebouw, want dat is de voorlopige in- en uitgang voor de leden van EVV. Houd bij het betreden en het verlaten van het veld voldoende afstand van elkaar én van mogelijke andere gebruikers.

Woensdag – Epe (FitMix! – Circuittraining)
Van 09:00 uur tot 10:00 uur wordt op het speelveld achter gymzaal De Haverkamp een training verzorgd voor iedereen vanaf 19 jaar.

Woensdag – Ermelo (Taekwon-Do)
Van 16:00 uur tot 17:00 uur wordt op de parkeerplaats naast Sportcentrum Calluna een training verzorgd voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Woensdag – Elburg (Taekwon-Do)
In Elburg trainen wij op het sportveld achter het NC Lambert Franckens. Naast de volleybal vereniging EVV en de gymnastiek-vereniging SSS mogen wij gebruik maken van een groot stuk van het veld, waardoor wij met gepaste afstand van elkaar aan de slag kunnen. De jeugd tot en met 12 jaar traint van 18:00 uur tot 18:55 uur, de tweede groep (iedereen vanaf 13 jaar) traint van 19:05 uur tot 20:30 uur. Het veld is te betreden middels het grote hek. Wij vragen jullie om langs de school, via de fietsenstalling, het veld te betreden. Let op: Niet langs de achterkant van het gebouw, want dat is de voorlopige in- en uitgang voor de leden van EVV. Houd bij het betreden en het verlaten van het veld voldoende afstand van elkaar én van mogelijke andere gebruikers.

Donderdag – Epe (Taekwon-Do)
Van 16:00 uur tot 17:00 uur wordt op het speelveld achter gymzaal De Haverkamp een training verzorgd voor de jeugd tot en met 12 jaar. De groep vanaf 13 jaar traint van 19:00 uur tot 20:00 uur. Let op, dit is een half uur eerder dan normaal, als wij binnen trainen!

Donderdag – Vaassen (Taekwon-Do)
Van 17:30 uur tot 18:30 uur wordt op de aanlooproute naar Sportcentrum De Koekoek (naast het parkeerterrein) een training verzorgd voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Vrijdag – Nunspeet (FitMix! – Circuittraining)
Van 09:00 uur tot 10:00 uur wordt in het Zandenbos een training verzorgd voor iedereen vanaf 19 jaar. Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze training, maar ben je nog niet bekend met de exacte locatie? Neem dan even contact met ons op.

Vrijdag – Elburg (Taekwon-Do)
De wedstrijdtraining van 18:30 uur tot 19:30 uur vindt, net als de trainingen die op woensdag in Elburg worden verzorgd, plaats op het sportveld achter het NC Lambert Franckens.