Start 55+ Taekwon-Do in Elburg

Taekwon-Do School Martowirono start met ingang van 6 april a.s met het geven van Taekwon-Do lessen voor 55+. Omdat bewegen belangrijk is voor jong én oud(er) en omdat Taekwon-Do de ideale manier is om te werken aan de algehele fitheid in een ontspannen en sportieve sfeer.

Wat is Taekwon-Do?

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die zowel door jong als oud kan worden beoefend. Door het regelmatig beoefenen van Taekwon-Do worden niet alleen de verdedigingscapaciteiten ontwikkeld, maar wordt er tegelijkertijd gewerkt aan de verbetering van de algehele lichamelijke (en mentale) conditie. Een vooruitgang in balans, motoriek, uithoudingsvermogen, wendbaarheid, kracht, reactie- en concentratievermogen is na enige tijd trainen duidelijk merkbaar.

Heeft u in het verleden Taekwon-Do beoefend en wilt u de draad weer oppakken? Dan is dit dé gelegenheid om aan te haken en u verder te ontwikkelen!

Wie zijn wij?

T.S. Martowirono verzorgt al ruim 48 jaar Taekwon-Do op de Noordwest Veluwe. Naast de lessen voor de jeugd, junioren en senioren wordt met ingang van 6 april 2019 gestart met een Taekwon-Do groep voor mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie 55+. De lessen worden verzorgd door Raymond Eikema (49), Claudia Martowirono (47) en door de oprichter van de school Waldi Martowirono (74). Allen zijn (internationaal) gediplomeerd en hebben ruimschoots ervaring in het lesgeven. T.S. Martowirono beoefent het originele I.T.F. Taekwon-Do en is aangesloten bij de Internationale Taekwon-Do Federatie.

Wat mag u verwachten?

De lessen voor 55+ hebben dezelfde inhoud als het reguliere Taekwon-Do. Bij de uitvoering van de oefeningen ligt de nadruk nog meer op verantwoord bewegen en het benutten van het fysieke potentieel van de beoefenaar teneinde zichzelf zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen (verdedigen). Iedereen traint naar eigen fysiek vermogen, waarbij de persoonlijke lat hoger wordt gelegd zodra dat mogelijk is. Voor het volgen van de training is geen specifieke voorkennis of conditie vereist.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ouderen na een jaar Taekwon-Do training fitter zijn geworden en dat zij ook beter hun balans kunnen houden, iets waar ouderen vaak moeite mee hebben of krijgen. In de training gaat veel aandacht uit naar het behoud van evenwicht, door bij de oefeningen de voorvoet en de tenen te gebruiken.

Waar, wanneer en wat zijn de kosten?

De 55+ lessen vinden iedere zaterdag plaats (m.u.v. de schoolvakanties) van 09:00 tot 10:00 uur in Sportzaal De Wimpel (De Wimpel 4, Elburg). Uw eerste 2 lessen zijn gratis! U kunt vrijblijvend bekijken of Taekwon-Do u biedt wat u verwacht. Besluit u door te trainen, dan bedraagt het lesgeld € 22,50 per maand. Zodra u lid bent mag u, zonder extra kosten, ook deelnemen aan onze FIT MIX! trainingen (FIT door een MIX van oefeningen; Bootcamp … maar dan binnen!). Kijk op onze website voor meer informatie hierover, of neem even contact met ons op.

“Naast het feit dat ik Taekwon-Do een leuke sport vind, merk ik dat de snelheid van bewegen, de lenigheid, de reactietijd en het geheugen (door o.a. het aanleren van ’stijlfiguren’) aanzienlijk verbeteren en daardoor mijn stemming ook! Ik voel mij jonger worden. Ook niet onbelangrijk: mijn veiligheidsgevoel is enorm versterkt.”

U kunt vrijblijvend bekijken of Taekwon-Do iets voor u is. Trek gemakkelijk zittende sportkleding aan en kom eens langs!