Kledingreglement

Voor Taekwon-Doïns die aangesloten zijn bij Taekwon-Do School Martowirono geldt een kledingreglement.

A) Dobok

De dobok bestaat uit een officieel I.T.F. Taekwon-Do pak (een traditioneel wit Taekwon-Do pak met overslag).

Jas: Op de linkerborst wordt een embleem van de International Taekwon-Do Federation (I.T.F.) gedragen. Op de rechterborst mag een embleem van Taekwon-Do School Martowirono worden gedragen.

B) Band

De band dient enkel te zijn, waarbij de slip- of Dangraduatie alléén aan het linker uiteinde aangebracht dient te zijn.

C) Gupgraduaties

Bij band-Gupgraduaties moet men een kleur band dragen, overeenkomstig de Gupgraad die men bezit. Bij slip-Gupgraduaties moet een slip (streep) van 1 cm breed en 5 cm vanuit het einde van de linkerzijde van de band gedragen worden, overeenkomstig de Gupgraad die men bezit.

D) Dangraadhouders

Jas afbiezen met een zwarte band van 3 tot 4 cm breed. De graduatie dient in Romeinse cijfers aanwezig te zijn, aan het linker uiteinde van de band. De cijfers dienen verticaal leesbaar te zijn.

E) International Instructor

Het genoemde onder D, plus een zwarte streep van 3 tot 4 cm breed langs de broek en vanaf de kraag naar beide uiteinden van de mouwen.

F) Instructor patches

Het dragen van (assistent) instructor patches is alléén toegestaan voor leden die binnen de school aangemerkt zijn als (assistent) instructeur. Voor het dragen van de instructor patches moet sowieso het officiële I.T.F. International Instructor certificaat behaald zijn.