De Jeugdgroep(en)

Taekwon-Do is een zelfverdedigingssport, afkomstig uit Korea. De letterlijke betekenis van Taekwon-Do staat voor het gebruik van voet- en handtechnieken, om verdedigende en aanvallende handelingen te verrichten. In Nunspeet en Elburg wordt al jaren door Taekwon-Do School Martowirono les gegeven in deze vorm van sportbeoefening. Vanaf januari 2013 zijn we in Epe gestart en vanaf (eind) augustus 2016 ook in Harderwijk en in Ermelo. Vanaf januari 2019 is in Vaassen gestart met een jeugdgroep.

Gebleken is dat men steeds minder sport, of de tijd neemt om te sporten. Dit is niet alleen het geval bij volwassenen, maar zeer zeker ook bij de jeugd. Taekwon-Do School Martowirono wil het belang van sportbeoefening voor jong en oud onder de aandacht brengen en is m.i.v. 05 januari 2004 voor de jeugd extra Taekwon-Do lessen gaan verzorgen. De jeugdlessen aan kinderen vanaf 5 jaar worden verzorgd door internationaal gediplomeerde leraren die ruimschoots ervaring hebben in het lesgeven aan kinderen. Spelenderwijs en op verantwoorde manier worden de kinderen de grondbeginselen van het Taekwon-Do aangeleerd door Claudia Martowirono (5de Dan) en Raymond Eikema (5de Dan).

Bewegen, samenwerken en verantwoordelijk zijn voor elkaar, zijn elementen die typerend zijn voor deze lessen. Taekwon-Do is een karaktervormende sport, waarbij doorzettingsvermogen, etikette en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Kinderen leren elkaar respecteren en op een sociale manier met elkaar om te gaan.
Door regelmatige beoefening van Taekwon-Do worden niet alleen je verdedigingscapaciteiten ontwikkeld, maar ook je motoriek en de algehele lichamelijke conditie worden verbeterd. Kortom, je traint je hele lichaam. Hierdoor verbeter je ook je balans, lenigheid, wendbaarheid, reactievermogen en dynamiek.

Voor de leden die het leuk vinden is het mogelijk om op eigen niveau deel te nemen aan wedstrijden, zowel nationaal als internationaal. Deelnemers kunnen op deze evenementen hun krachten meten op de onderdelen Tuls (schijngevechten), Sparring (half vrij gevecht) en Breektechnieken.

Waar en wanneer de jeugd traint:

Uiteraard bent u van harte welkom een training bij te wonen. Een keer (gratis) meetrainen mag natuurlijk ook. Neem in dat geval gemakkelijk zittende (sport) kleding mee. Waar en wanneer wij trainingen verzorgen? Wij verwijzen u graag naar onze pagina Locaties & Lestijden. U vindt hier ook de informatie omtrent de hoogte van de lesgelden.