Junioren / Senioren

Taekwon-Do is een zelfverdedigingssport, afkomstig uit Korea. De letterlijke betekenis van Taekwon-Do staat voor het gebruik van voet- en handtechnieken, om verdedigende en aanvallende handelingen te verrichten. In Nunspeet en Elburg wordt al jaren door Taekwon-Do School Martowirono les gegeven in deze vorm van sportbeoefening. Vanaf januari 2013 is in Epe een jeugdgroep gestart. Vanaf (eind) augustus 2016 worden ook jeugdlessen verzorgd in Harderwijk en Ermelo. In Harderwijk kunnen – in een aparte groep – ook kinderen van 13 tot en met 17 jaar bij ons terecht. Vanaf januari 2019 is in Vaassen gestart met een jeugdgroep.

Gebleken is dat men steeds minder sport, of de tijd neemt om te sporten. En als men al sport, dan wordt het sporten veelal gezien als middel om af te vallen of omdat het zo gezond voor je is. Op zich zijn dit geen verkeerde doelstellingen, maar vindt men het sporten ook leuk? Juist dat is zo belangrijk, om de sport te vinden die bij je past, waar je plezier in hebt. Wanneer dat het geval is, is volhouden gemakkelijk en zullen meerdere doelstellingen worden bereikt.

Door regelmatige beoefening van Taekwon-Do worden niet alleen je verdedigingscapaciteiten ontwikkeld, maar ook je motoriek en de algehele lichamelijke conditie worden verbeterd. Kortom, je traint je hele lichaam. Hierdoor verbeter je ook je balans, lenigheid, wendbaarheid, reactievermogen en dynamiek. Hiernaast is doorzettingsvermogen nodig en staan sportiviteit en etikette hoog in het vaandel.

Taekwon-Do is een ideaal zelfverdedigingssysteem voor zowel vrouwen als mannen en is niet aan leeftijd gebonden. Vele Taekwon-Doïns hebben op latere leeftijd kennis leren maken met deze Martial Art. De gezonde en sportieve inspanning draagt bij tot een goede fysieke en mentale gesteldheid.

Voor de leden die het leuk vinden is het mogelijk om op eigen niveau deel te nemen aan wedstrijden, zowel nationaal als internationaal. Deelnemers kunnen op deze evenementen hun krachten meten op de onderdelen Tuls (schijngevechten), Sparring (half vrij gevecht) en Breektechnieken.

Op Taekwon-Do School Martowirono wordt les gegeven door de internationaal erkende leraren Claudia Martowirono (5de Dan) en Raymond Eikema (5de Dan). Bij verschillende nationale bonden hebben zij op landelijk niveau les gegeven aan de bij die bonden aangesloten leden. Hiernaast zijn zij in het bezit van de Scheidsrechters C-licentie.

Junioren / Senioren lessen:

De junioren worden nog meer uitgedaagd om de algehele conditie aan te scherpen en de daadwerkelijke zelfverdediging onder de knie te krijgen.

Het op een latere leeftijd starten met Taekwon-Do is beslist niet uitzonderlijk. De instroom is voor een ieder en op ieder moment mogelijk, waarbij door de instructeur rekening wordt gehouden met de fysieke gesteldheid en de capaciteiten van de beoefenaar. Of je nu 20, 30, 40 of 50+ bent, de ervaring leert dat ook de (iets) oudere beoefenaar gebaat is bij de Taekwon-Do training en daarin plezier ervaart.

Uiteraard bent u van harte welkom een training bij te wonen. Een keer (gratis) meetrainen mag natuurlijk ook. Neem in dat geval gemakkelijk zittende (sport) kleding mee. Waar en wanneer wij trainingen verzorgen? Wij verwijzen u graag naar onze pagina Locaties & Lestijden. U vindt hier ook de informatie omtrent de hoogte van de lesgelden.