Train met (wereld)kampioenen

De Taekwon-Do lessen van Taekwon-Do School Martowirono staan onder leiding van twee (internationaal) gediplomeerde instructeurs. Beiden zijn herhaaldelijk nationaal kampioen op het onderdeel Tuls en hebben in 2017 een bronzen medaille op dit onderdeel behaald tijdens de Europese Kampioenschappen (Liverpool, Groot Brittannië). Ook is een nationale titel behaald op het onderdeel Power Breaking en is op het EK van 2017 het zilver behaald op het onderdeel Sparren.

Tijdens de Wereldkampioenschappen 2019 (Wishaw, Schotland) heeft het selectieteam van T.S. Martowirono een 10-tal medailles behaald, waarvan 3 eerste plaatsen!

Is het behalen van medailles het belangrijkste binnen de Taekwon-Do School? Nee! Het is ook niet zo dat deelnemen aan wedstrijden een verplichting is om een hogere graduatie te kunnen behalen. Wij motiveren onze leden echter wel.

Alhoewel niet noodzakelijk, is het wel wenselijk dat een Taekwon-Do beoefenaar (in ieder geval) bij het doorlopen van de beginners graden enige malen deelneemt aan een Taekwon-Do wedstrijd. De eerste confrontatie met een veelal vreemde tegenstander, het proeven van de wedstrijdsfeer en het onder spanning toepassen van de aangeleerde technieken zijn namelijk van groot belang voor de verruiming van de Taekwon-Do beoefenaar. Maar ook doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en sportiviteit zijn zaken die nauw verbonden zijn met het wedstrijdsparren en derhalve getraind of ervaren dienen te worden.

Als de leden van een Taekwon-Do School geregeld in de prijzen vallen, dan zegt dat wat over het niveau van de leerlingen … en daarmee ook over de wijze van lesgeven. De instructeurs weten

* de juiste wijze van uitvoer van technieken over te brengen op hun leerlingen;

* welke tactieken de leerlingen dienen te gebruiken tijdens de sparring;

* er voor te zorgen dat de leerlingen hun lichaam goed gebruiken, teneinde de maximale kracht te kunnen genereren;

* er voor te zorgen dat de leerlingen gemotiveerd blijven trainen en groeien in hun eigen Taekwon-Do prestaties;

* er voor te zorgen dat de gevorderde leerlingen een voorbeeld zijn voor de beginnende leerlingen, zodat ook zij zullen groeien!

Binnen Taekwon-Do School Martowirono heerst de sfeer dat een ieder bereid is om met elkaar te trainen. Iedereen leert van elkaar!