Workshops op scholen en bedrijven

Taekwon-Do School Martowirono verzorgt naast haar reguliere lessen ook workshops. Afhankelijk van wat het opleidingsinstituut of het bedrijf wil. De ene keer is de workshop gericht op het wedstrijdsparren, de andere keer op zelfverdediging (vanaf het moment dat praten niet meer helpt). Soms bestaat het uit één training, maar meestal wordt gekozen voor meerdere (achtereenvolgende) weken.

Jezelf te allen tijde kunnen verdedigen, leer je niet binnen een cursus van enkele weken. Jarenlange training is nodig voordat zelfverdedigingstechnieken op een vaardige wijze uitgevoerd kunnen worden. Tijdens een clinic van enkele trainingsmomenten van (bijvoorbeeld) 1,5 uur per training, is het wel mogelijk de leerling kennis te laten maken met enkele basistechnieken die van belang zijn teneinde jezelf te kunnen verdedigen.

De cursus staat onder leiding van een of twee gediplomeerde instructeurs. Er wordt gestart met het bespreken wat Taekwon-Do inhoudt. Welke aspecten kent de sport en waarom / hoe worden die getraind. Ook het begrip Zelfverdediging komt aan bod. Hierbij staat o.a. het begrip sociale verantwoordelijkheid centraal. De leerling krijgt een aantal basistechnieken aangeleerd, zowel verdedigend als aanvallend. De basistechnieken zijn relatief eenvoudig, maar zeer effectief. In deze staat het gericht reageren en verdedigen centraal.

Tijdens het onderdeel Zelfverdediging wordt gestart met aanvallen, waarbij de verdediger niet door de agressor is vastgepakt. Snelheid en reactie spelen hierbij een grote rol. Tijdens een eventuele volgende training wordt het aangeleerde herhaald en daar waar nodig verbeterd. Ook wordt aandacht besteed aan bevrijdingen, na vastgepakt te zijn door de agressor. Volgt er een derde training, dan kan, afhankelijk van de vorderingen gedurende de eerste twee trainingen, tijdens de derde training ook verdedigingstechnieken worden aangeleerd die gebruikt kunnen worden tegen aanvallen met een wapen. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van houten, niet scherpe, als mes uitziende voorwerpen.

Gedurende de afgelopen jaren hebben wij vele workshops verzorgd. Voor sommige bedrijven en schoolinstellingen zelfs jaarlijks. In december 2019 heeft Taekwon-Do School Martowirono drie weken les gegeven aan de 3de Sportklas van het Van Kinsbergen College in Elburg. Andere scholen en bedrijven zijn onder andere:

Inclusief Groep (Nunspeet), Lindorff (Amersfoort), Hoge School Utrecht (Studenten Integrale Veiligheidskunde), Universiteit Delft (Studentenvereniging), Het Octaaf (Elburg), Da Costaschool (Elspeet), Dr. Verschoorschool (Nunspeet), De Twijn (Zwolle), Van Kinsbergen College (Elburg), Zorgkwekeij Tonkinhof (Hulshorst), Het Venster (Nunspeet), Brede School Activiteiten (Vaassen).

Heeft u interesse in een workshop voor bedrijf of schoolinstelling? Wij horen het graag! U kunt ons mailen via info@tkdweb.nl of bellen op nummer 06-55834281.